Erzincan 1 Şubesi

GÖREVDE YÜKSELME SINAVINDA BAŞARILI OLAN ENGELLİ PERSONEL İSTEDİĞİ YERE ATANMALIDIR

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme kapsamında atamaya konu edilecek şef ve memur kadroları için atama sürecinde mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanların mazeretlerinin bulunduğu yere; engelli personelin ise istemesi hâlinde norm kadro durumuna bakılmaksızın bulundukları yerlere atamalarının gerçekleştirilmesini talep ettik.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadroları için görevde yükselme yazılı sınavı 9.12.2018 tarihinde yapılmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan adayların sözlü sınavı müteakiben atama başvuruları alınacaktır. Ancak bu kapsamda atama başvurularının, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri ile engelli personelin il içi ve iller arası yer değişikliği taleplerinin değerlendirmeye alınarak sonuçlandırılması, taleplerinin karşılanması gerekmektedir.

Görevde yükselme sınavı sonucu çerçevesinde üç bin beş yüze yakın personelin yer değişikliği gerçekleştireceği düşünüldüğünde mazerete bağlı yer değişikliği talepleri ile engelli personelin il içi ve iller arası yer değişikliği taleplerini azami düzeyde karşılayacak sayıda kadronun ortaya çıkacağı açıktır. Bu durum ve mazerete bağlı yer değişikliği ile engelli personelin engel durumları gözetildiğinde sınav sonucu başarılı sayılan personelden mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanların mazeretlerinin bulunduğu yere; engelli personelin ise norm kadro durumuna bakılmaksızın bulundukları yerlere atamalarının gerçekleştirilmesi gerekli ve yerinde olacaktır. Söz konusu işlem, bir yandan personelin yer değişikliği ve yükselme taleplerini aynı anda karşılarken, diğer yandan harcırah ödemesine gerek kalmamasını da sağlayacaktır.

Nitekim Bakanlıkça evvelki yıllarda engelli personelden bir defaya mahsus olmak üzere iller arası veya il içi yer değişikliği hakkını kullanmayan personelin norm kadro durumuna bakılmaksızın kadrosuyla birlikte iller arası yer değişikliği taleplerinin karşılanmasının değerlendirmeye alınması kararlaştırılmıştı.