Erzincan 1 Şubesi

KADIN KOMİSYONU YAZAR BULUŞMASI

Erzincan Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Kadın Komisyonunca düzenlenen “Kitap Okuma ve Kritik Yapma” programı kadın üyelere yönelik olarak 2020 yılı başından beri devam etmektedir. Okuma programına katılan üyelerden gelen kitap önerilerinden oluşan bir kitap belirleme anketi yapılarak,  anket sonucunda en çok oyu alan kitap, o ay için okunacak kitap olarak belirleniyor. Sendika şube yönetimi tarafından getirilen kitaplar üyelere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Her ayın son cumartesi günü ise kritik yapma günü olarak değerlendiriliyor. İlk ay yüz yüze sendika lokalinde yapılan kritik etkinliği 2.ayda pandemi nedeniyle yapılamayınca, çevrimiçi platform üzerinde yapılmaya başlandı.

En son 2021 Ocak ayında Dilek CESUR’un “Seni Anlıyorum Çocuk” kitabı okundu. Bu ay yapılacak etkinliğe bir farklılık getirilerek kitabın yazarı da kritiğe davet edildi. Tüm kadın üyeler söyleşiye davet edildi. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmalarını Erzincan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nebi GÜL ve Kadın Komisyonu Başkanı Esma KARAYİĞİT yaptı. GÜL ve KARAYİĞİT konuşmalarında yazar Dilek CESUR’a ve kadın üyelere katılımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Açılış konuşmalarından sonra okunulan kitap ve çocuk eğitimi üzerine Yazar Dilek CESUR ile birlikte sohbet edildi. Etkinlik soru-cevap şeklinde ilerleyerek son buldu. Oldukça verimli geçen söyleşiye yoğun bir katılım vardı.

Ayrıca Şubat ayında okunmak üzere Dilek CESUR’un diğer bir kitabı olan “Seni Anlıyorum Anne” kitabı yazar tarafından imzalanarak gönderileceği müjdesi verildi.